Av alle arrangementer i Finnmarks største by er det lokale barn og unge som trekker mest publikum. Og det er ikke et hvilket som helst arrangement vi snakker om, det er åpninga av Borealis Vinterfestival!

Regien på forestillingen rullerer mellom tre dyktige aktører som gjennom Borealis Vinterfestival har bygget seg en sterk kompetanse på å fortelle historier i snø.

Det er ungdommenes kreative hjem, Huset, Alta Videregående Skole – musikk, dans, drama og Alta Kulturskole som deler ansvaret for det, hvert år, spektakulære åpningsshowet.

Selve showet finner alltid sted torsdag ettermiddag før fredagens startskudd går i Finnmarksløpet – verdens nordligste hundeløp.

Showet benytter derfor også anledningen til å ønske de mange deltakerne hell og lykke på ferden sammen med de firbeinte.

Åpningsshowet har vært igjennom mange ulike temaer og stilarter siden starten, men alle har på sin måte vært forankret i lokal historie og kultur: myter og sagn, mennesker og dyr som lever her i nord, historiske hendelser, hyllest av lokale musikere og tekstforfattere.