En tradisjonell kunstart i is!

OBS: grunnet manglende ressurser og folk vil det ikke arrangeres iskunst-konkurranse i 2023 eller 2024.

I skulptørene antikkens hellas ble det sagt at den ferdige skulpturen allerede fantes inne i blokken av marmor, det var bare skulptørens oppgave å skjære bort de overflødige bitene for å komme til kunstverket. I iskunst-konkurransen er hammer og meisel byttet ut med motorsag og isbor.

konkurransen startet først ut med navnet Crazy Saw, med bare 2 timer på å lage den mest imponerende isskulpturen mulig, men har i senere tid fått tilnavnet “Lazy Saw” etter å ha blitt utvidet med 5 timer arbeidstid. I løpet av dagen kan man stikke innom parken for å se utviklinga på skulpturene som skal stå ferdige på ettermiddagen og dermed også offisielt ferdigstille kunstparken. Dette skjer dagen etter åpningsforestillingen, fredag, hvert år. Her er det, fra morgen til ettermiddag, stor ståhei fra motorsager og musikk, mens kunstnerne hogger og sager så isfokken står. Dette er et must å få med seg under Borealis!

Deltakerne har full kunstnerisk frihet når det kommer til den store isblokka, men alle som en må legge ned saga når tiden er ute.
De ferdige skulpturene pryder så sentrumsparken, sammen med resten av iskunsten, så lenge været tillater det.