Det ligger lange tradisjoner i bunn i både marked og de forhandlerne du kan finne der.

Ansvarshavende er Bossekopmarkedet med Bossekop Ungdomslag (BUL) i spissen. Bossekopmarkedet er en tradisjon med røtter langt tilbake i tid. Det har sannsynligvis vært et marked i Alta siden slutten av 1400-tallet og i 1836 ble markedet «offisielt.» Bossekopmarkedet ble holdt to ganger i året, i desember og mars, og hvert marked varte i tre dager.

Markedet er riktignok av mer kommersiell art nå enn det var før i tiden, da lange reinraider dro dit med reinkjøtt som ble byttet med kjøpevarer – først og fremst med mel, sukker, margarin og kaffe. Det er likevel boder fylt med kunst, håndverk og mat fra hele landet, og også fra våre naboland. Her er absolutt mulig å finne en skatt eller to, eller godt håndverk som hjelper deg å holde varmen i vinterkulda. Det er for anledningen flyttet opp fra Bossekop til Alta sentrum for å være en del av aktivitetene under Borealis Vinterfestival, og har derfor fått navnet Borealis vårmarked!

Du finner markedet i Hesteskoen, på P3. Markedet holdes fra torsdag når den offisielle Borealisåpningen finner sted til og med lørdag samme uke. Se programmet på forsiden for info om åpningsstider.

Kulinariske opplevelser i sentrum

Opplevelser utendørs gir ekstra matlyst, vi anbefaler derfor å følge med på tilbudene de ulike kaféene og restaurantene i Alta sentrum gir deg under festivalen. I 2020 har Brasserie Nord en pop-up lavvo med servering slik at du kan nyte mat og drikke uten å måtte kjempe av deg bobledressen.
Stakeriet har også satt opp uteservering med besøk fra Sjokolade-Camilla – du finner begge i Alta sentrum under Borealis Vinterfestival!